Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Enschede

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Enschede zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Enschede mini-gids

Autoverhuur Enschede
Autohuur Enschede

Er zijn vele steden in Nederland die de moeite waard zijn om te ontdekken. Enschede is daar een van. De stad is mooi, rustig en heeft een rijke geschiedenis. Hierdoor kunnen jong en oud zich beiden vermaken wanneer ze de stad bezoeken. Er zijn vele manieren waarop je de bezienswaardigheden van de stad kunt ontdekken. Een daarvan is met een huurauto die je gemakkelijk en snel kunt huren. Je kunt dit op het vliegveld doen of in de stad zelf.

Gids Enschede

Je vindt de stad Enschede in de provincie Overijssel. De stad Enschede is ook de grootste stad in de gehele provincie. De stad ligt in het oostelijke deel van de provincie Overijssel dat ook wel Twente wordt genoemd. De bewoners van Enschede noemen zichzelf daarom dan ook vaak Tukkers. Dit is een bijnaam die afgeleid is van de naam Twente. Een andere bijnaam die de bewoners van Enschede dragen is Eanskers. Deze bijnaam is afgeleid van de naam van de stad zelf. De stad heeft op dit moment circa 159.000 inwoners.

Enschede ligt ver van onze hoofdstad. Het is dan ook 162 km rijden met de auto van Enschede naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Er zijn zeker wel andere steden die in de buurt liggen van Enschede. Zo liggen onder andere: Hengelo (9.3 km), Borne (21.2 km), Almelo (32.4 km) en Oldenzaal (11.7 km) in de buurt van de stad. Enschede ligt ook dichtbij de Duitse stad Gronau (15.1 km). Naast dat Enschede een stad is, is het ook een gemeente. De gemeente Enschede bestaat uit de volgende steden en dorpen:

  • Enschede
  • Glanerbrug
  • Boekelo
  • Lonneker
  • Twekkelo
  • Usselo

De stad Enschede organiseert jaarlijks vele evenementen. Zo organiseert de stad ieder jaar de Marathon van Enschede. Dit evenement vindt sinds 1947 plaatst in het centrum van de stad. Dit is niet alleen de oudste marathon van de provincie Overijssel, maar tevens ook de oudste marathon van heel Nederland. Ook worden er diverse muzikale festivals georganiseerd in Enschede. Een daarvan is het Freshtival. Dit is een lokaal festival en dus altijd de moeite waard om het mee te beleven. De stad organiseert ook evenementen voor en van studenten, bijvoorbeeld de Batavierenrace. Dit is een terugkerende studenten estafette.

Enschede ligt ver uit de buurt van vliegvelden. Wanneer je dus naar of van Enschede naar een vliegveld wil gaan kun je ervoor kiezen om naar Groningen Airport Eelde of Schiphol Airport gaan. Groningen Airport Eelde (op 138 km afstand) is iets korter rijden gezien je daar binnen 1 uur en 24 minuten bent in tegenstelling tot de bijna twee uur naar en van Schiphol Airport. Er zijn wel andere vliegvelden in de buurt, maar deze voeren geen commerciële internationale vluchten uit. De bewoners van Enschede dienen daarom een flink stuk te rijden als ze op vliegvakantie willen gaan.

Ontdekken met je huurauto

Er valt veel te zien, te doen, te beleven en te ontdekken in Enschede. Dit maakt dat de stad erg veelzijdig is en haar bezoekers veel te bieden heeft. Je kunt onder andere diverse restaurants, musea en winkels in de stad vinden. Ook zijn er meerdere uitgaansgelegenheden waar je gezellig een drankje of een dansje kunt doen. Kortom, meer dan genoeg activiteiten en plekken om je een hele dag te kunnen vermaken wanneer je een bezoek brengt aan deze bijzondere stad. Daarnaast is de stad niet druk en kun je dus rustig genieten van alles wat Enschede te bieden heeft.

Enschede heeft een grote diversiteit aan restaurants. Zo kun je bij Carlina’s Latin Cuisine genieten van de Latijns-Amerikaanse keuken. Het restaurant serveert gerechten uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Daarnaast, zijn er ook alternatieven voor vegetariërs indien je geen vlees eet. Binnen 1 uur en 44 minuten bereik je het restaurant vanaf Schiphol Airport. Mocht je zin hebben in een ander soort keuken, dan kun je bij Restaurant TAO terecht voor een Japanse maaltijd. Mocht je haast hebben, kun je ook eten afhalen bij het restaurant. Het restaurant ligt op 500 m van het stadscentrum.

Wanneer je een kunstliefhebber bent, is het Rijksmuseum Twenthe de ideale plek in Enschede om te bezoeken. Het museum bevat tentoonstellingen met hedendaagse, moderne en oude kunst. Het museum heeft diverse tentoonstellingen die regelmatig wisselen dus er is altijd wat nieuws te zien. Een echte must visit voor een ieder die van kunst houdt. Maar geniet van je huurauto en trek er ook op uit naar de omliggende dorpen en steden.

Een plek waar je veel uitgaansgelegenheden kunt vinden in Enschede is de Oude Markt. Dit is een groot plein met diverse clubs, eetcafes en kroegen. Zo vind je hier onder andere Café Santé . Dit is een bruincafe waar je gezellig een drankje kunt doen of een dansje op (live) muziek. Je bent vanuit Schiphol Airport binnen 1 uur en 43 minuten bij het cafe. Een ander café in de stad is Café Stonewall. In dit (homo)café kun je genieten van de uitbundige feesten die worden gegeven. Vanuit Schiphol Airport ben je binnen 1 uur en 43 minuten bij het café.

Luchthavens

Er zijn in de directe omgeving van Enschede geen vliegvelden te vinden. Hierdoor zul je een flink eind moeten reizen om naar een van de vliegvelden in het land te gaan. Schiphol Airport is in dit geval dan het beste vliegveld om te bezoeken. De afstand vanaf Enschede tot Schiphol Airport is met de auto 172,4 kilometer, maar laat dit jou er niet van weerhouden om Enschede te bezoeken en een fijne vakantie te beleven met je huurauto.

Op Schiphol Airport zijn er veel verschillende winkels, eettentjes en bedrijven te vinden. Zo kun je achter de douane belastingsvrij winkelen, maar voor de douane is er ook meer dan genoeg te koop. Daarnaast, kun je op Plaza (het vrije gedeelte van het vliegveld) niet alleen winkelen maar ook een snelle hap eten bij het bekende fastfood restaurant Burger King of genieten van een verse maaltijd bij het Italiaanse restaurant Per Tutti.

Naast het winkelen en eten kun je ook een auto huren op Schiphol Airport. Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven waar je dit kunt doen. Zo kun je de welbekende autoverhuurbedrijven Sixt, Europcar en Avis Budget Autoverhuur op het vliegveld vinden. Deze autoverhuurbedrijven verhuren diverse soorten auto’s in verschillende prijsklasses. Om een auto te huren kun je van te voren online een reservering maken – wat je tijd en geld bespaart – of de auto ter plekke huren aan de balie.

Verkeer

Het verkeersnetwerk rondom Enschede is erg goed. Dit maakt dat de stad gemakkelijk en snel te bereiken is met de auto. Een van de redenen hiervoor is dat er tussen 1916 en 1929 een 8 km lange weg is aangelegd rondom de belangrijkste wijken in het centrum van Enschede. Deze weg legt een verbinding met alle belangrijke buitenwegen naar de stad. Onder de bewoners van Enschede wordt deze weg vaak De Singel genoemd.

De stad Enschede is de afgelopen jaren erg veel bezig geweest met het verbeteren van de wegen in en rondom de stad. Er is erg veel overlast geweest door de diverse werkzaamheden. Dit komt doordat de werkzaamheden niet over een lange periode zijn verspreid, maar grotendeels tegelijkertijd zijn uitgevoerd. Doordat veel wegen er ernstig aan toe en verbetering hard nodig bleek, werden de werkzaamheden niet langer uitgesteld.

Wanneer je op de wegen in en rondom Enschede rijdt, zijn er verschillende snelheidslimieten waaraan je je als bestuurder dient te houden. Zo mag je op de autosnelwegen maximaal 130 kilometer per uur rijden. Overschrijd je toch de snelheidslimiet dan kan hier een fikse boete aan vasthangen die kan oplopen tot honderden euro’s. In sommige gevallen kan zelfs je rijbewijs worden ingetrokken. Wanneer je in de woonwijken en het centrum van de stad rijdt, is het raadzaam om naast de snelheidslimiet ook extra alert te zijn voor voetgangers, fietsers en spelende kinderen.