Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Den Bosch

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Den Bosch zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Den Bosch mini-gids

Autoverhuur Den Bosch
Autohuur Den Bosch

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Den bosch? Verken de stad dan snel en gemakkelijk door een auto te huren. Er zijn meerdere plekken in en rondom de stad waar je een autoverhuurbedrijf kunt vinden. Een daarvan is de luchthaven van Eindhoven waar je bij de welbekende autoverhuurbedrijven verschillende soorten auto’s kunt huren. Naast het huren van een auto op de locatie zelf kun je ook vooraf online een auto huren – wat je tijd en geld bespaart.

Gids Den bosch

Den bosch is een stad in het zuiden van Nederland. De stad heet oorspronkelijk ’s Hertogenbosch, maar wordt over het algemeen afgekort naar Den bosch. De stad ligt in de provincie Noord-Brabant en is ook de hoofdstad van de provincie. Noord-Brabant grenst aan de provincies Limburg, Zuid-Holland, Zeeland en Gelderland. Daarnaast grenst de provincie ook aan twee Belgische provincies. Ondanks dat Den bosch de hoofdstad is van de provincie is het niet de grootste stad van Noord-Brabant. Zo zijn onder andere Eindhoven, Breda en Tilburg grotere steden die in dezelfde provincie als Den bosch liggen.

Doordat onder andere Eindhoven, Tilburg en Breda in dezelfde provincie als Den bosch liggen, maar groter zijn, trekken ze veel bewoners van Den bosch aan. De inwoners van Den bosch gaan vaak op daguitstap naar deze steden. Ze zijn dan ook snel en gemakkelijk te bereiken. Zo ben je via de A2 in 33 minuten in Eindhoven. Via de A59 in 34 minuten in Tilburg. En via de A59 in 35 minuten in Breda. Ondanks dat andere steden groter zijn, is Den bosch populairder onder studenten. De studenten studeren vaak aan de Onderwijsboulevard in Den bosch. Onder andere bij:

  • Koning Willem I College
  • HAS Hogeschool
  • Avans Hogeschool

Den bosch is een stad waar sport een grote rol speelt. Er zijn meerdere sportclubs in de stad die erg goed scoren in hun eigen competities. De voetbalclub van de stad (FC Den Bosch) is echter een van de weinige sportclubs van de stad die minder goed scoort. De Den Bosch rugbyclub The Dukes, de basketbalclub SPM Shoeters Den Bosch en de dames hockeyclub ‘s Hertogenbosch zijn meerdere malen landskampioen geweest in de competities waarin zij spelen. Naast deze sportclubs zijn er ook bekende sporters die geboren, getogen en getraind zijn in Den bosch.

Wat Den bosch bijzonder maakt is dat de stad een keer per jaar uitbundig carnaval viert. Wanneer er carnaval wordt gevierd noemt de stad Den bosch zich Oeteldonk. En de bewoners van Den bosch die normaliter Bosschenaren worden genoemd, noemen zichzelf in die periode Oeteldonkers. Naast dat de stad in die periode (tijdelijk) een andere naam krijgt, krijgt het ook een eigen vlag. Dit is een rood, wit en gele vlag gezien dit dan de kleuren van Den bosch oftewel Oeteldonk zijn. Deze kleuren zul je in die periode dan ook door de gehele stad terugzien.

Ontdekken met je huurauto

Den bosch is een oude stad met veel geschiedenis. De stad staat bekend om zijn zuidelijke charme en gezelligheid. De bewoners van de stad houden er een bourgondische levenstijl op na. Dit is dan ook overal terug te zien in de stad. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, restaurants, theaters en kunst in de stad te vinden. Mocht je interesse ergens anders liggen dan zou je de Sint-Janskathedraal in Den bosch kunnen bezoeken. Dit is de bekendste kerk in de stad. Vanuit Eindhoven Airport ben je in 27 minuten bij de Sint-Janskathedraal.

De Parade is een populaire uitgaansgelegenheid in Den bosch. Hier kun je vele eetcafe’s vinden die s’avonds worden omgevormd tot dansgelegenheid. Wanneer je van Nederlandstalige muziek houdt en van een lekker hapje eten dan raden we je aan een bezoekje te brengen aan Café Hart van Brabant. Café Cinq is ook een eetgelegenheid die omgetoverd wordt in een dansgelegenheid. Hier kun je ook buiten op het terras een drankje benuttigen in plaats van te dansen. Beide plekken op de Parade bereik je in 26 minuten via de A2 vanuit Eindhoven Airport.

Den bosch heeft ook verschillende musea die je kunt bezoeken. Zo kun je een bezoek brengen aan het museum Gemaal Caners. Dit museum staat in het teken van het waterschap. Dit museum kun je in 30 minuten bereiken vanaf Eindhoven Airport. Een ander museum is het Noordbrabants museum. Dit museum staat helemaal in het teken van Noord-Brabant. In 26 minuten ben je vanaf Eindhoven Airport bij het Noord-Brabants museum.

In Den bosch zijn er veel plekken waar je uitgebreid kunt winkelen. Zo kun je bekende winkels zoals de H&M en New Yorker vinden in de Arena. Dit is een bekend winkelcentrum in het centrum van de stad. Vanuit Eindhoven Airport kun je hier binnen 28 minuten komen. Mocht je liever overdekt willen winkelen dan kun je ook een bezoekje brengen aan het overdekte winkelcentra de Helftheuvel en de Rompert. Beide winkelcentra hebben verschillende winkels en eetgelegenheden om een dagje te winkelen. De Helftheuvel bereik je in 26 minuten en de Rompert in 28 minuten van Eindhoven Airport.

De luchthaven

Het dichtstbijzijnde vliegveld vanuit Den bosch is Eindhoven Airport. Eindhoven Airport ligt nabij Eindhoven en is eerder een klein vliegveld. De luchthaven is snel en gemakkelijk te bereiken via de A2 en ligt op 33,7 km afstand van Den bosch. Dit komt neer op ongeveer 26 minuten rijden met de auto. Het vliegveld is dan ook populair bij de inwoners van Den bosch gezien zij niet lang onderweg hiernaartoe zijn.

Gezien Eindhoven Airport een klein vliegveld is voert het (op 1 na) geen intercontinentale vluchten uit. Dit houdt in dat de meeste vluchten die uitgevoerd worden op dit vliegveld binnen Europa zijn. De uitzondering hierop zijn de vluchten naar Marokko. De luchthaven wordt het hele jaar door druk bezocht. De meeste vluchten worden in de zomerperiode uitgevoerd waarbij bestemmingen in Spanje, Turkije en Portugal het populairst zijn.

Op Eindhoven Airport kun je gemakkelijk en snel een auto huren. Dit kun je doen bij een van de vier welbekende autoverhuurbedrijven. De autoverhuurbedrijven die gevestigd zijn op het vliegveld Eindhoven Airport zijn: Sixt, Europacar, Herzt en Avis. Je kunt bij deze autobedrijven verschillende soorten auto’s huren. Het huren van een auto kun je snel en gemakkelijk vooraf online doen of wanneer je aankomt op het vliegveld zelf.

Verkeer

De wegen in en rondom Den bosch zijn erg druk. Een van de redenen hiervoor is dat de stad steeds verder groeit en drukker word. Snelwegen die hier last van hebben ondervonden (en soms nog steeds ondervinden) zijn onder andere de A2 en de A59. In de afgelopen jaren zijn de rijbanen van de A2 uitgebreid naar meerdere banen. Zo is er meer ruimte voor het verkeer tussen Den bosch en Zaltbommel.

Wanneer je in Den bosch wil parkeren zijn er diverse mogelijkheden. Op verschillende plekken in de stad kun je vrij parkeren. Deze plekken zijn echter schaars. In de woonwijken rondom het centrum kon je in het verleden vrij parkeren. Maar door de grote overlast door de bezoekers van het centrum zijn vele woonwijken rondom het centrum overgegaan op betaald parkeren. Daarnaast hebben sommige wijken ook parkeervergunningen ingevoerd.

De wegen in Den bosch zijn goed onderhouden en veilig. Er word dan ook regelmatig aan de wegen gewerkt. Hierdoor zul je niet snel putten, gaten en losliggende stenen tegenkomen op de weg. Daarnaast worden de wegen ook wekelijks schoongeveegd door de stadsdiensten. Hierdoor zul je in de herfst en wintermaanden ook niet snel last hebben van vele bladeren op de weg. De wegen zijn goed te berijden gezien deze niet al te smal zijn. In de binnenstad zijn er enkele smallere wegen, maar over het algemeen zijn de wegen breed genoeg om je op een aangename manier te verplaatsen.