Autoverhuur Portugal

Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Portugal

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Portugal zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Portugal mini-gids

Portugal
Autohuur Portugal

Ga je op vakantie naar Portugal? Wil je misschien een auto huren zodat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer? Velen besluiten hun huurauto te reserveren alvorens zij van huis vertrekken. Op die manier staat hun auto gereed wanneer zij op de luchthaven aankomen. Door huurprijzen van verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, kun je de goedkoopste huurauto vinden. Een goede tip is om je auto ruim voor vertrek te reserveren, aangezien de meest betaalbare auto’s als eerst gereserveerd worden.

Algemene informatie over Portugal

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa – aan de westkant van het Iberisch schiereiland. Het telt 10.4 miljoen inwoners (2014). Portugal grenst in het noorden en oosten aan Spanje. Het kustgebied van Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan.

De archipels van de Azoren en Madeira in de Atlantische Oceaan behoren ook tot Portugal.

Het landschap van Portugal is zeer gevarieerd. De meeste bergachtige gebieden bevinden zich in het noorden. Midden Portugal bestaat voornamelijk uit kustvlakten met zandduinen en dennebossen. Het zuiden bevat heuvels en zandvlaktes.

Portugal heeft een Mediterraans klimaat en het zuidelijk gedeelte van het land heeft de minste regenval.

De hoofdstad van Portugal, Lissabon, is gevestigd aan de zuidwest kust van de Atlantische Oceaan en bevat ruim 540.000 inwoners (2011). De stad is Portugal’s politieke, economisch en cultureel centrum en heeft een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden en attracties. De Torre de Belém toren van de zestiende eeuw en het osteiro dos Jerónimos klooster (ingehuldigd in 1601) staan op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst. Lissabon heeft ook een groot aantal musea en kunst gallerijen, uitstekende winkels en een gevarieerd nachtleven.

Portugal’s grootste steden zijn: Lissabon (540.000 inwoners), Porto (240.000 inwoners), Braga (182.000 inwoners) en Amadora (175.000 inwoners) (2011).

Jaarlijks bezoeken 13 miljoen toeristen het land, en veel van die toeristen komen voornamelijk naar de Algarve voor een strandvakantie. Maar anderen worden ook aangetrokken door Portugal’s cultuur, geschiedenis, natuur en culinaire kunsten.

De meest bezochte bestemmingen in Portugal zijn de hoofdstad, Lissabon, de toeristengebieden van de Algarve, de steden van Sintra en Porto en de stad Funchal die zich bevind op het eiland van Madeira.

Verkeer

Portugal heeft een goed ontwikkeld wegennetwerk met zowel snelwegen(“Autoestrada”) als landwegen. Voor de meeste delen van de snelwegen moet een tol worden betaald en de meeste huurauto’s zijn uitgerust met een automatisch tolbetalingslabel.

De maximumsnelheid in steden en stedelijke gebieden is 50 km/u (30 mijl per uur) , terwijl de maximumsnelheid op de landwegen 90-100 km/u (55-60mijl per uur) is . De snelwegen van Portugal hebben over het algemeen een maximumsnelheid van 120 km/u (75 mijl per uur)

Er is een snelweg die loopt van Lissabon naar de grens van Spanje. Deze weg maakt deel uit van de snelwegverbinding tussen Madrid en Lissabon.

De alcohollimiet in Portugal is 0.05 promille, vergeleken met Nederland, waar de limiet 0.02 is.

Een belangrijk aandachtspunt is dat de rijstijl in Portugal agressiever kan zijn dan in Nederland. Het is daarom aangeraden om alert en waakzaam te zijn wanneer je achter het stuur zit en een redelijke afstand te bewaren van de auto voor je.

Rijtips

Met een huurauto in Portugal heb je de mogelijkheid een gevarieerde vakantie te hebben. Een huurauto maakt het makkelijk om je te verplaatsen en om het land op eigen tempo te verkennen.

Ben je van plan om in grotere steden zoals de hoofdstad Lissabon te rijden dan is het raadzaam om een huurauto met een GPS te boeken, zodat je gemakkelijker de weg in de stad kunt vinden. Er is mogelijk ook veel verkeer in de hoofdstad en het kan moeilijk zijn om een lege parkeerplaats te vinden.

Portugal is een klein land met redelijke afstanden om af te leggen. De afstand van Faro in het zuiden naar Porto in het noorden is 553 kilometer (343 mijl) en dat is gelijk aan 4.5 uur rijden.

Met een huurauto kun je genieten van de mooie landschappen met pittoreske stadjes, wijngaarden, kastelen en fantastische stranden.

Sintra

De historische stad Sintra ligt in het westen van Portugal en heeft ongeveer 10.000 inwoners (2011). Sintra ligt ongeveer 12 km (7.5 mijl) verwijderd van de kust van de Atlantische Oceaan en 33 km (20 mijl) ten noordwesten van de hoofdstad Lissabon. Sintra is een populaire reisbestemming en beroemd om haar unieke atmosfeer en prachtige historische gebouwen.

De stad ligt op een hoogte van 300 meter (1000 voet) boven de zeespiegel en op de top rust het Moorse kasteel “Castelo dos Mouros” uit de 10e eeuw. Een andere attractie is het kasteel “Palacio da Pena” uit de 19e eeuw, evenals het koninklijk paleis “Palacio Nacional de Sintra” uit de 16e eeuw.

Het historisch stadscentrum staat op UNESCO’s werelderfgoedlijst.

De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is de luchthaven Portela, op 37 km afstand (23 mijl) ten oosten van Sintra. Vele internationale autoverhuurbedrijven hebben er hun filialen gevestigd. Waaronder Avis, Hertz, Goldcar en Enterprise.

Met een huurauto in Sintra heb je keus uit vele alternatieven voor een leuke excursie in Portugal. De afstand vanuit Lissabon is kort en de hoofdstad heeft talloze attracties en goede mogelijkheden om te winkelen.

De kust van Estoril in Portugal heeft lange en prachtige stranden, en een rit naar het populairste strand met goudkleurig zand “Praia De Carcavelos” wordt aanbevolen. Het strand ligt op 25 km (15 mijl) ten zuidwesten van Sintra. Parkeergelegenheden bij Carcavelos zijn uitstekend en er zijn verscheidene cafes/reastaurants bij het strand.

We raden je aan om ook de kleine kustplaatsen Estoril en Cascais te bezoeken, die net ten westen van het strand in Carcavelos liggen. Estoril staat bekend om zijn stranden, de golfbaan en het grootste casino van Europa. Cascais heeft ook verschillende kleine stranden – naast elegante voetgangersstraten met trendy winkels, restaurants en bars.

Porto

De havenstad Porto ligt langs de rivier Duoro, ten noordwesten van Portugal, ongeveer 7 km (4 mijl) van de Atlantische Oceaan. De stad is met haar 240.000 inwoners, de tweede grootste van het land. Porto is een drukke en commerciële stad en werd in 2001 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De stad staat ook bekend om haar productie van porto.

Porto is een van de oudste steden van Europa en wordt al sinds de 3e eeuw voor Christus bewoond. Het historische stadscentrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier zie je de kathedraal – oorspronkelijk uit de 12e eeuw en het bisdom uit de 18e eeuw. De populaire wijk aan de rivier de Duoro biedt verschillende cafés, restaurants en bars.

De stad heeft ook verschillende interessante musea- inclusief de “Fundacao Serralves” – museum voor hedendaagse kunst. Het plaatselijke strand in Foz do Douro ligt op 7 km (4 mijl) ten westen van de stad en is een populair zomerressort.

De stad’s internationale luchthaven Porto Sá Carneiro Luchthaven (OPO) – bevindt zich 12 km (7.5 mijl) ten noorden van het stadscentrum en is het land’s derde drukste luchthaven. Op de luchthaven bevinden zich filialen van autoverhuurbedrijven Europcar, Avis, Budget, Guerin en Hertz.

Het is populair om met een huurauto naar de charmante stad Guimaraes te rijden. Guimaraes ligt 55 km (34 mijl) ten noordoosten van Porto. Guimaraes heeft ongeveer 54.000 inwoners (2012) en heeft een van de best bewaarde historische stadscentra van het land. De oude stad heeft een plek op UNESCO’s werelderfgoedlijst en de stad werd in 2012 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa.

De meest populaire attractie in Guimaraes is het fort van de 11e eeuw, de kerk van Sao Miguel uit de 13e eeuw, de kerk van Sao Francisco uit de 15e eeuw en het paleis “Paco Dos Duques” uit de 14e eeuw.

Een andere idee is om een dagtocht te maken naar de havenstad Aveiro, die op 80 km (50 mijl) ten zuiden van Porto ligt. Aveiro heeft ongeveer 60.000 inwoners en staat bekend om haar kanalen en gebogen bruggen. Hierdoor wordt de stad vaak “Portugal’s Venetië” genoemd en is het een populaire toeristische attractie.

Als je van of naar Aveiro reist, is het mogelijk om te stoppen bij het kasteel “Castillo de Santa Maria da Feira” – dat oorspronkelijk werd gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel heeft 4 torens en werd gerestaureerd in de 15e eeuw. Castillo de Santa Maria de Feira bevindt zich op 37 km (23 mijl) ten zuiden van Porto en 50 km (31 mijl) ten noorden van Aveiro.

Lagos

Lagos is een historische stad aan de kust van de Atlantische Oceaan in het zuiden van Portugal, met name het westelijke deel van de Algarve. Lagos heeft 31.000 inwoners (2011) en is een populaire toeristische stad.

Lagos staat bekend om haar prachtige stranden en baaien, idyllisch gelegen tussen dramatische kliffen – waaronder het strand “Meia Praia”. De stad staat ook bekend om het levendige nachtleven in de zomer, en in de oude stad kun je de smalle, drukke straten verkennen.

Attracties in Lagos zijn het indrukwekkende fort uit de 17e eeuw, de stadsmuren uit de 14e eeuw, evenals de kerken van Sao Sebastiao en Santo Antonio – beide uit de 17e eeuw. De laatste heeft een klein stadsmuseum dat ook een bezoek waard is. Op het plein “Praca da Republica” vindt je de historische slaaf uit de 15e eeuw, die ook een van de bezienswaardigheden van de stad is.

De dichstbijzijne internationale luchthaven is Faro luchthaven (FAO) die 89 km (55 mijl) ten oosten van Lagos ligt. Diverse gerenommeerde autoverhuurbedrijven hebben hun kantoren op de luchthaven – waaronder Avis, Hertz, Goldcar, Enterprise en Europcar.

Als je ervoor kiest om een auto te huren in Lagos, heb je de mogelijkheid om spannende excursies te maken en meer van de regio in eigen tempo te zien. Een tip is om naar het kleine stadje Silves te rijden, dat op 38 km ligt 924 mijl) ten noordoosten van Lagos. Silves heeft 11.000 inwoners (2011) en ligt boven de rivier de Arade. Het Moorse fort “Castelo dos Mouros” bevindt zich aan de top van de stad en de oudste delen dateren uit de 8e eeuw. De kathedraal in Silves is ook een goed bezocht monument en werd gebouwd in de 15e eeuw. Het wordt het belangrijkste gotische gebouw in de Algarve genoemd.

Als je het grote stadsleven met winkels, cafés, musea en monumenten wilt ervaren, kun je een dagtocht maken naar de hoofdstad van Lissabon, op 300 km afstand. (186 mijl) ten noorden van Lagos. Lissabon heeft voor een ieder wat wils en de rit duurt grofweg 2 uren en 40 minuten.