Wij vergelijken 1600 bedrijven om de beste prijs voor autoverhuur voor jou te vinden

Ik gebruik Autohurengids.nl nu een aantal jaren. Altijd veel waar voor je geld en we krijgen altijd nieuwere auto’s
Olga Vredebregt
We huurden een auto in San Francisco van Alamo. Fantastische service en de laagste prijs die we konden vinden.
Alice Wolthuis
Autohurengids.nl bood de beste prijs voor autoverhuur in Nice. Ik kreeg een auto van Alamo die in topconditie was.
Peter van Roosmalen
We huurden een auto op Frankfurt Airport via Europcar. Het proces om een auto te krijgen was kort en gemakkelijk. De prijs was veel lager dan bij een directe boeking via Europcar.
Astrid de Brouwer
Ik had een geweldige ervaring toen ik huurde via Autohurengids.nl. Kwam aan in Berlijn en kreeg precies wat ik had geboekt. Geen verborgen verassingen bij aankomst.
Frederik Bastiaan Bos

Waarom een ​​auto bij ons huren?

Gegarandeerd lage prijzen

Onbeperkt aantal kilometers

Inclusief verzekering en heffingen

24-uur klantendienst

Geen creditcardkosten

Geen verborgen vergoedingen

Autohuur Sicilië

Autohurengids.nl vergelijkt de aanbiedingen van verschillende verhuuragentschappen en vindt de beste tarieven voor huurauto’s. Alle tarieven voor autoverhuur in Sicilië zijn inclusief de nodige verzekering en hebben een ongelimiteerd aantal kilometres.

Sicilië mini-gids

Autoverhuur Sicilië
Autohuur Sicilië

Als je op vakantie gaat naar het eiland Sicilië, is het beschikken over een huurauto zeer praktisch. Het geeft je de vrijheid om meer van het eiland te verkennen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Het is aangeraden om je auto ruim van tevoren te reserveren. En wat zou je ervan denken om je auto op het vliegveld af te halen? 

Sicilië in het algemeen

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en een deel van Italië. Het eiland heeft 5.1 miljoen inwoners (2014) en ligt ten zuidoosten van Sardinië, ten noorden van Malta en ten noordoosten van Tunesië. De Straat van Messina is 42 km lang en 3 km breed op het smalste punt en scheidt Sicilië van het Italiaanse vasteland. 

Sicilië is een bergachtig eiland. In het noordoosten ligt de vulkaan Etna, waarvan het hoogste punt 3323 meter (10902 voet) boven de zeespiegel ligt. 

De hoofdstad Palermo ligt in het noordwesten van het eiland en is het politieke, economische, culturele en commerciële centrum van Sicilië. Palermo telt 670.000 inwoners (2014) en ligt aan de voet van de berg Pellegrino (606 meter/1988 voet boven de zeespiegel). De hoofdstad is een drukke havenstad, en heeft een rijke historische architectuur, zoals verschillende kerken uit de 12e eeuw. De Palermo kathedraal is een van de bezienswaardigheden van de stad, en de bouw ervan begon in 1185. Het Palazzo dei Normanni, oftewel het Normandische Paleis, waarvan de bouw begon in de 9e eeuw, is ook een populaire bestemming voor toeristen. Het paleis wordt beschouwd als een van de mooiste van Italië. De stad is ook de thuisbasis van een archeologisch park, botanische tuinen en een mooie strandboulevard. 

Enkele van de meest populaire toeristische bestemmingen op Sicilië zijn de hoofdstad, Palermo en Catania, de op één na grootste stad van het eiland, maar ook Syracuse, Trapani, Taormina en Cefalu. 

Luchthaven

De internationale luchthaven Palermo Airport (PMO) ligt 34 km (21 mijl) ten noordwesten van het stadscentrum. De luchthaven verwerkt jaarlijks 5.4 miljoen passagiers (2014). KLM biedt meerdere vluchten aan naar Palermo Airport. Bij aankomst vind je een autoverhuurcentrum met een aantal verhuurbedrijven, waaronder Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Dollar, Thrifty, Locauto en Sixt. 

Catania Fontanarossa Airport (CTA) is een andere internationale luchthaven op Sicilië, gelegen aan de oostkant van het eiland en op 7 km (4.3 mijl) ten zuiden van het centrum van Catania. De luchthaven verwerkt jaarlijks 7.3 miljoen passagiers (2014) en is de drukste luchthaven van Sicilië. 

Er zijn rechtstreekse vluchten naar Catania vanuit Amsterdam, Eindhoven en Brussel

Op de luchthaven vind je de autoverhuurbedrijven Forzese, Hertz, Holiday Car Rental, Hollywood Rent a Car, Italia Car Rent en Locauto. 

Verkeer

Sicilië heeft een goed uitgebouwd wegennet met snelwegen tussen de meeste grote steden. De snelwegen zijn van een hoog niveau en worden in het Italiaans Autostrada genoemd. Een aantal van de snelwegen heeft een tolheffing. Ondanks de hoge standaard van het wegennet kunnen sommige landelijke wegen smal en kronkelig zijn. 

De maximumsnelheid op Sicilië is 50 km/u in dichtbevolkte gebieden, 90 km/u op landelijke wegen en 100 tot 120 km/u op autosnelwegen. 

De alcohollimiet op Sicilië is 0.5, vergeleken met de 0.2 in in Nederland is dat vrij hoog. 

Als je de hoofdstad Palermo binnenrijdt, moet je rekening houden met het drukke verkeer, vooral tijdens de spitsuren. Het vinden van beschikbare parkeerplaatsen kan hier ook moeilijk zijn. Het beste is om buiten het stadscentrum te parkeren en vervolgens het openbaar vervoer te gebruiken voor je verdere route. 

Als je tijdens je vakantie op Sicilië in Palermo verblijft, kun je het beste van tevoren aan je hotel vragen of er parkeergelegenheid is voor hun gasten. 

Tips voor de bestuurder

Sicilië is een uitstekende bestemming om met een huurauto te reizen en je kunt zowel korte als lange ritten maken naar nabijgelegen steden of dorpen. De natuur van Sicilië is prachtig, en langs de hele kust vind je verleidelijke zandstranden. Met een huurauto kun je zowel kleine, rustige dorpjes in de bergen als wijngaarden en grote en levendige steden gemakkelijk bereiken. 

Vanuit de hoofdstad kun je een dagtocht maken naar de stad Catania, gelegen aan de oostkust op 227 km (141 mijl) ten zuidoosten van Palermo. Catania telt 315.000 inwoners (2014) en is de op één na grootste stad van het eiland. De oude stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en hier staat ook de kathedraal die in 1091 werd gebouwd. Andere mooie bezienswaardigheden zijn het Palazzo degli Elefanti, of het olifantenpaleis uit 1693, en de olifantenfontein uit 1736, gelegen op het Piazza Duomo plein. 

Catania staat ook bekend om zijn grote vismarkt en 20 km (12 mijl) ten noordwesten van het stadscentrum kun je een bezoek brengen aan Etnaland, een gecombineerd themapark en waterpark. 

Bovendien ligt Catania net ten zuiden van de Etna, een gebied met een prachtig landschap waar je mooie wandelingen kunt maken. 

Met een huurauto kun je ook de havenstad Trapani bezoeken, gelegen aan de westkust van Sicilië en op 108 km (67 mijl) ten zuidwesten van Palermo. Trapani telt ongeveer 70.000 inwoners (2014) en staat bekend om zijn zeezoutwinning. In de oude stad zijn verschillende historische gebouwen te vinden, zoals de Trapani-kathedraal uit 1635. Andere bezienswaardigheden in Trapani zijn het Lido di Trapani strand en het 3de-eeuwse kasteel Castello della Colombaia dat gelegen is op een eilandje. Trapani heeft ook prachtige parken en een interessant zoutmuseum.